XAREL·LO de la vinya del 1953

XAREL·LO de la vinya del 1953 - anyada 2015
XAREL·LO de la vinya del 1953 - anyada 2015

Anyada 2014*: 10,5º vol. alc.     sulfits < 69 mg/L    *ampolles a la venda esgotades

Anyada 2015:   11º    vol. alc.     sulfits < 39 mg/L

Anyada 2016:   11,5º vol. alc.     sulfits < 99 mg/L

 

Nota de tast

De color groc brillant i límpid, amb reflexos daurats vius. Contingut en graduació, però amb cos i densitat. Clars aromes varietals, amb barreja de notes fresques (fonoll, llimona), matisos dolços (codony i mel) i lleugera acidesa que li confereix caràcter i agradable post-gust.

 

 

Maridatge

Ideal per a prendre com a aperitiu, també per a acompanyar peix, formatges suaus, marisc, arrossos i carns blanques. També amb la cuina asiàtica, tipus vietnamita, japonesa i xinesa.

 

Servei

Temperatura ideal entre 8-10ºC 

 

On comprar

Saber-ne més: el·laboració i anyades


Reconeixements

  "Sin mala uva" 2017, la primera guia de vins monovarietals d´Espanya, promoguda pel prestigiós Ernesto Gallud, ens reconeix el vi de xarel·lo amb una puntuació de 87 punts.

 En el Concurs Internacional de Vins de Catalunya 2017, de la mà de l´INCAVI i de la prestigiosa guía de vins francesa Gilbert & Gaillard, aquest xarel·lo va ser qualificat amb 90 punts: un vi excel·lent!

   Guía Peñín 2017: La més reconeguda de les guies de vins de l´àmbit hispànic i llatí, ens honra amb la inclusió d´aquest xarel·lo jove, qualificant-lo amb 87 punts, i dins de la classificació de la millor relació qualitat/preu amb una de les notes més altes: 4 estrelles.

   En el Concurs Internacional de Vins de Catalunya 2016, de la mà de la prestigiosa guía francesa Gilbert & Gaillard, aquest xarel·lo va ser qualificat amb 83 punts.


Vinya del 1953

 

   De la vinya de xarel·lo plantada el 1953 (partida de la "Plana dels Archs"), conreada al costat mateix del poble de Lletger, en ceps en vas,

n´el·laborem aquest blanc jove, cristal·lí i aromàtic. Com a pagesos, seguim aportant a aquesta parcel.la  l´esforç en el treball i la dedicació en la seva cura que ja abans hi havien dedicat  anteriors generacions.

 

   Desgustar-lo és assaborir el pas dels anys, tot i que, com acostumem a remarcar, cada any és diferent per als ceps, i el nostre vi, absent d´alteracions ni afegits, és un fidel retrat de com la climatologia ha moldejat i definit el raïm de la campanya, i el seu tast ens dóna el retrat d´aquell any, sempre irrepetible, condicionat pels designis del temps.