MERLOT de la vinya del FOIX

MERLOT de la vinya del FOIX - anyada 2015
MERLOT de la vinya del FOIX - anyada 2015

Anyada 2014*: 11,5º vol. alc.      sulfits < 19 mg/L      *vi negre

Anyada 2015:  12,5º vol. alc.      sulfits < 19 mg/L   

Anyada 2016:  13º    vol. alc.      sulfits < 39 mg/L  

 

Nota de tast

Rosat de marcat color, intens i satinat, que recorda als celebrats "tel de ceba". Aromes varietals fins, afruitats (cirera, grosella, nabius), notes vegetals (lleugerament apebrats), i balsàmiques (eucalíptus).

Notable pas en boca, amb cos i expansió de sensacions, lleugerament àcid, fresc i viu. Post-gust lleugerament cítric i records vegetals (herba fresca tallada).

 

 

Maridatge

Molt adient per a prendre amb marisc, arrossos, peixos grassos i a la planxa, pastes, carpaccios, amanides mixtes, verdures i carns blanques, i també molt indicat com a aperitiu o per a acompanyar tapes salades.

També amb la cuina especiada tipus mexicana, magribina i turca.

 

Servei

Temperatura ideal entre 7-9ºC 

 

On comprar                              

Saber-ne més: el·laboració i anyades


Reconeixements

   "Sin mala uva" 2017, la primera guia de vins monovarietals d´Espanya, promoguda pel prestigiós Ernesto Gallud, reconeix el vi de merlot de la passada campanya (negre) amb una puntuació de 86 punts.

   Guía Peñín 2017: La més reconeguda de les guies de vins de l´àmbit hispànic i llatí, ens honra amb la inclusió d´aquest merlot jove, qualificant-lo amb 85 punts.

   En el Concurs Internacional de Vins de Catalunya 2016, de la mà de la prestigiosa guía francesa Gilbert & Gaillard, aquest rosat de merlot va ser qualificat amb 82 punts.


La vinya del Foix

 

Dins l´àmbit de l´espai natural protegit del Parc del Foix, hi conreem la vinya de merlot del Parc del Foix (partida de "L´Omeda"), amb ceps que reben adobs i tractaments no sintètics.  Dels seus raïms, n´el·laborem aquest negre jove, de complexitat aromàtica i colors intensos.

 

Desgustar-lo és com assaborir el seu entorn natural: aquesta parcel.la es situa entre el pantà del Foix i els boscos de pins del parc, per on hi transiten i s´alimenten els senglars, els conills, i varietat d´ocells autòctons i altres aus migratòries. Col.laborem amb el consorci del Parc, allotjant en un dels marges de la vinya un observatori ornitològic, que fa les delícies d´aficionats a aquestes espècies i grups

d´escolars.