esdeveniments i actualitat

15/07/2017

Aquest dissabte serà el darrer en que obrirem el celler per a visites i tasts. La verema dóna signes d´avançar-se, i hem d´aprofitar per a fer vacances, ara que també la feina a les vinyes ja està quasibé del tot llesta (sempre queden coses per fer...).


02/05/2017

anyada El concurs Internacional de Vins de Catalunya, organitzat per l´INCAVI amb la col·laboració de la prestigiosa guia de vins francesa Gilbert & Gaillard, en la seva edició d´aquest 2017:

ha concedit la Medalla d´Or al nostre vi Archs - Xarel·lo de la vinya del 1953 (anyada 2016)

Estem molt i molt contents de rebre un reconeixement d´aquest nivell cap als nostres vins, sempre tractats amb dedicació i estima.


01/04/2017

Ha començat la primavera, i arribat el primer dissabte d´abril, tornem a obrir el celler a les visites (dissabtes al matí, fins a les 14:00h.), a tots els que vulgueu tastar els vins amb tranquilitat, amb els seus productors, i al costat de les pròpies tines de vinificació.

Vendes a preu de celler!


01/03/2017

Hem de confessar la nostra debilitat vers l´esfera artística, i mirem de colaborar en exposicions, aprofitant per a presentant-hi els vins Archs.

En aquesta ocasió, i com a membres del "Parc a taula", de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ens han oferit formar part d´una molt interessant exposició fotogràfica internacional que tindrà lloc al Centre Experimental de les Arts "Vallgrassa", al Parc del Garraf.

L´inici és el 12 de març, i l´accès lliure, ens hi trobarem?! 


21/02/2017

Enguany hem inscrit l´Archs-Merlot de la vinya del Foix (anyada 2016), al concurs internacional de rosats que es celebrarà properament a Cannes: "Le Mondial du Rosé".

 


18/02/2017

També ens agraden les bones imatges, i som ara també presents a Instagram, per a estar atents del que hi publiqueu tant els professionals com els aficionats a la vitivinicultura, i per a mostrar-vos en imatges una mica del nostre dia a dia treballant a les vinyes, al celler, i fent una bona copa de vi!   archs_cellers


10/02/2017

Ja anava siguent hora d´entrar a les xarxes socials!

Des d´ara ens podreu trobar al Facebook i hi compartirem bons moments i algun retall d´informació interessant, girant sempre en l´entorn del conreu de la vinya, la vinificació i el gaudir del bon vi.


12/01/2017

Passades les clarificacions del vi per simple decantació, passem a un escalat de filtrats,  amb plaques de profunditat, a cada filtratge més tancades, fins a arribar al filtrat final, que nosaltres fem emprant plaques semi-estèrils.

Ja tindrem el vi jove llest per al seu embotellat! 


18/12/2016

Al celler, estem estabilitzant els vins tartàricament, emprant un sistema natural e inert: el fred.

Mantenim el vi a temperatura negativa durant 3 dies, obligant-lo a cristal·litzar de cop els tartans que d´altra manera s´haurien anat formant desprès dins

l´ampolla.  


15/11/2016

Des de fa unes setmanes que estem portant a terme la poda de les vinyes, tant necessària per a anar formant el cep i posar les bases de la següent brotada.

En el cas de la fotografia, es tracta de la vinya d´un xarel·lo originalment plantat en vas, al qual se li va afegir una guia, que ens serveix com a suport de les vergues de prolongació.


07/10/2016

La Guía Peñín dóna a conèixer avui, en la seva versió on-line, la seva nova edició 2017, i ens satisfà poder-ne compartir les qualificacions obtingudes pels nostres vins varietals:

Archs - Merlot de la vinya del Foix: 85 punts

Archs - Xarel·lo de la vinya del 1953: 87 punts i 4 estrelles

Archs - Chardonnay de la vinya del Molí: 89 punts i 4 estrelles


11/09/2016

La verema sempre ha esdevingut motiu d´alegria i celebració. Aquesta Diada també ha estat una excusa per a acostar-nos a les vinyes i reunir-nos les diferents generacions de la família per a gaudir d´uns bons moments collint raïm. 

Els més petits de la casa estan encantats de còrrer entre les fileres de ceps, i juguen a trobar els carrassos més grans i bonics.


08/09/2016

Es confirma la devallada de la quantitat de collita, si bé a l´Alt Penedès encara ha estat més acusada. En el nostre cas, per a les collites que venem a d´altres cellers, en calculem una minva d´entre el 20 i el 25% respecte de l´any passat, que ja va ser un "any just" pel que fa a quantitat.

 


03/09/2016

La nova Guía de Monovarietales de España "Sin mala uva", ja ha avançat als cellers participants les qualificacions de la nova edició, y estem molt contents de confirmar que seguim oferint uns vins de molta qualitat:

Archs-Merlot de la vinya del Foix: 86 punts

Archs-Xarel·lo de la vinya del 1953: 87 punts

Archs-Chardonnay de la vinya del Molí: 89 punts


22/08/2016

Ja comencem amb la verema d´enguany, una campanya que es presenta dura, per la rigorosa sequera que han patit els conreus, sobretot amb la manca de pluges hivernals.

No obstant, i a costa de la quantitat i el volum, la qualitat i sanitat del raïm és molt bona, pel que preveiem uns molt bons vins elaborats amb el nostre raïm.

Ahir vàrem collir el chardonnay i avui comencem a vinificar-lo!


05/05/2016

La prestigiosa i internacionalment reconeguda guia de vins Gilbert & Gaillard va celebrar enguany, de la mà de l´INCAVI, el "Concurs Internacional de Vins Gilbert & Gaillard Catalunya 2016".

Hi vàrem presentar els nostres 3 vins del 2015, dels quals en va destacar la valoració del Archs - Chardonnay de la vinya del Molí: medalla d´argent!

En els propers dies en sabrem les puntuacions del conjunt, però estem molt i molt contents dels resultats obtinguts, i més encara del reconeixement al nostre chardonnay venint de mans franceses!


02/04/2016

"Tast al celler": tots els dissabtes al matí, des d´abril fins al juliol, obrim el celler al públic, oferint degustacions a un preu ajustat, tant dels vins monovarietals ARCHS, com de la cervesa artesana URNACH que elaborem al costat del celler.

Es tracta d´un senzill set de tast, dins l´àmbit del propi celler on hi vinifiquem, amb uns tocs decoratius que al mateix temps donen suport visual a les explicacions dels processos i característiques de les vinyes. Les vendes al celler són a preus de productor: us hi esperem!


22/01/2016

La nostra línia de vins ARCHS té el seu fonament en la vinificació a partir del raïm

d´una única parcel·la, la mateixa any rera any per a cada tipus de vi varietal.

En un petit pas més per a anar divulgant aquesta filosofia de treball (i també la marca...), avui hem col.locat el rètol que identifica la vinya de xarel·lo d´on n´obtenim l´Archs - Xarel·lo de la vinya del 1953.


17/11/2015

   Ahir dilluns es va procedir a Madrid a la cerimònia de presentació de la nova edició de "Sin mala uva - Guía de vinos monovarietales de España". 

   En el procès de tastos i seleccions s´han evaluat més 2.000 referències, de les quals n´han resultat 700 escollits, que són els que integren la guia 2016.

   Celebrem que els nostres dos vins del 2014 han estat escollits per formar part d´aquest selecte conjunt, amb les següents valoracions:

-Merlot de la vinya del Foix: 85 punts (vi molt bo)

-Xarel·lo de la vinya del 1953: 87 punts (vi molt bo)


   Encara acabant la vinifcació dels vins d´aquesta campanya 2016, estem frisant per a tornar a participar en aquest event tant important i influent dins del món dels varietals en el nostre entorn més immediat. Hi tornarem amb l´Archs-Xarel·lo del 1953, l´Archs-Merlot del Foix (aquest any en la seva versió rosada), i la novetat de l´Archs-Chardonnay de la vinya del Molí. Us n´informarem!


07/11/2015

   Catalunya, pels seus propis mèrits com a àrea de concentració de producció agroalimentària i gastronòmica de primer ordre, tant per la seva variada oferta com per la seva alta qualitat, ha estat escollida com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 (CREG´16), i atenent a l´amable invitació que des de la Generalitat de Catalunya se´ns ha fet a participar en aquest engrescador esdeveniment per a l´any vinent, estem molt orgullosos de presentar-vos la nostra adhesió. 


08/10/2015

   Estem molt contents de les valoracions que des de la prestigiosa Guía Peñín han fet dels nostres vins:

-Merlot de la vinya del Foix: 81 punts (bon vi)

-Xarel·lo de la vinya del 1953: 86 punts (vi molt bo)

   A més a més, el vi jove de xarel·lo ha estat distingit amb 4 estrelles, fent palesa la seva bona relació qualitat/preu. 

   Us convidem doncs a endinsar-vos en el fastuós llistat de bons vins que ens presenta cada any aquesta guia, i en la que ens trobareu dins l´apartat de "vins de taula", ja que en el nostre celler hem optat per no emparar-nos en cap D.O.


16/09/2015

   Com ja vàrem avançar, per a aquesta nova campanya els nostres vins presenten les següents novetats:

-Incorporem un nou vi jove blanc, el Chardonnay de la vinya del Molí, que estem elaborant amb els raïms d´una parcel·la plantada en el que havia estat un hort ecològic sota el que discorre un corrent d´aigües subterrànies.

-El Merlot de la vinya del Foix, l´estem vinificant com a rosat (la campanya passada era vi negre), en la cerca d´obtenir el seu major potencial, en consonància amb els paràmetres d´acidesa i altres que ens ofereix aquesta parcel·la del Parc Natural del Foix.


12/09/2015

   Des del darrer escrit hem estat molt enfeinats amb la verema, que aquest any ha vingut quasi bé un mes avançada respecte campanyes anteriors, i més encara en relació a l´any passat, que va ser força tardana.  

   Els resultats són prometedors, resultant-ne uns raïms sans, molt concentrats tot i presentar un bon volum, i amb un bon grau. 


14/08/2015

   A les dates en que ens trobem encara no s´han publicat les dues guies en les que ens han qualificat el nostre Xarel·lo de la vinya del 1953, però sí que ens hi han confirmat la presència:

-Guía Peñín: La més reconeguda de les guies de vins de l´àmbit hispànic i llatí, ens honra amb la inclusió d´aquest xarel·lo jove, qualificant-lo dins de la classificació de la millor relació qualitat/preu amb una de les notes més altes (seran o 4 o 5 estrelles).

-Sin mala uva: La primera guia de vins monovarietals d´Espanya, promoguda pel prestigiós Ernesto Gallud, que ens reconeixerà els dos vins del 2014 amb una puntuació a determinar entre els 85 i els 90 punts.


16/07/2015

Desprès de passar les pertinents auditories i inspeccions, finalment hem obtingut la Certificació del Consorci

d´Inspecció i Control (CIC) sobre les varietats, parcel·les d´origen, i anyades dels nostres vins: Certificat 00-001/282.

Això representa doncs, tota una garantia d´autenticitat

d´aquests vins per al consumidor. 


26/06/15

Estem gestionant l´inici d´una campanya de recollida de fons mitjançant la plataforma de crowdfounding lanzanos.com  (el seu inici està previst pel 20 de juliol) , i aquest és el breu video/presentació que hi publicarem per a aquest projecte.


Les aportacions econòmiques són d´imports variats, i cadascuna d´elles té una recompensa directa relacionada (ampolles de vi, visites al celler, etc.).

 

El motiu d´aquesta campanya és mirar d´assegurar la viabilitat de la producció, ja arribats quasibé a les portes de la segona campanya en que elaborarem vins monovarietals d´una única parcel·la.

 

És molt complicat fer-se un lloc en la distribució del vi, i més encara per a un productor minúscul; i és per això que, amb aquesta acció, pretenem arribar directament al consumidor interessat en aquests tipus de vi, i sobretot amb ganes de conèixer de primera mà explotacions vitivinícoles familiars.

 

A la vegada doncs que el patrocinador n´obté la recompensa, a nosaltres ens comportarà donar-nos a conèixer i col.locar el suficient producte com per a encarar amb prou garanties la campanya següent.

 

Us agraïriem molt la vostra col.laboració, apunteu-vos a lanzanos.com 

 

Moltes gràcies i salut!


04/04/15

Junt amb els nostres amics de la botiga d´alimentació seleccionada de l´Hortet de Creixell, estarem presents en aquesta nova edició del Mercat Medieval de Creixell. Una important cita lúdica i cultural per als dies de festa de la Setmana Santa (l´any passat es va calcular ens uns 15.000 el nombre de visitants).

A la nostra parada hi trobareu els nostres vins, i en podreu tastar el merlot. A més, hi tindrem la cervesa artesana Urnach, feta al nostre celler.


20/03/15

El "Parc a taula" és un programa de promoció i foment de la producció agroalimentària vinculada als parcs naturals de la Diputació de Barcelona, facilitant colaboracions amb restauradors i d´altres agents relacionats amb la gastronomia professional i domèstica.

Archs Cellers hi tornarem a formar part en aquesta nova campanya 2015-2016.


14/03/15

Aquest any, per primera vegada, el nostre celler ha aportat mostres dels vins al comité de la Guía Peñín, la més reconeguda sobre els vins produïts a la península, consultada arreu del món.

Esperem ser-hi presents en la propera edició, la Guía Peñín 2016, amb els vins Xarel·lo de la vinya del 1953 i Merlot de la vinya del Foix. 


8/03/15

Els nostres vins monovarietals de xarel·lo  i de merlot han obtingut unes bones qualificacions en les cates fetes a cegues dels professionals, en el marc del concurs Monovino 2015 celebrat ara fa tot just uns dies. Tot i això el medaller ens ha passat de llarg, però la campanya vinent hi tornarem a ser presents, provant

d´obtenir una de les tant preuades distincions!


18/02/15

Aquest febrer del 2015 ens presentem al primer concurs de monovarietals d´Espanya, que es celebrarà a Madrid, amb els nostres dos vins: Merlot de la vinya del Foix i Xarel·lo de la vinya del 1953.

Estem expectants del resultat, del qual en quedarà bona constància en la guia de vins monovarietals de l´Estat, que s´editarà per a aquesta campanya, anomenda "Sin mala uva", pionera també pel que fa al cada vegada més apreciat món dels vins monovarietals , que compta amb un reputat autor i no menys prestigiosos col.laboradors.